created by Lenka

 

Métier, de heerlijkheid van creatief ontwerp en het maken met je handen. Dat zat er al van kleinsafaan in bij mij. Wat toen knutselen heette, groeide uit tot ambacht. 2010 was het jaar waarop ik dan uiteindelijk met mijn creaties naar buiten kwam. Een decennium verder zijn we ondertussen en leer is mijn nieuwe thuis geworden.

Het aantal rugzakken, hand- en boekentassen die ik ontwierp én uitvoerde is niet meer te tellen. Maar stuk voor stuk zijn ze met liefde en met de hand gemaakt, bedoeld om heel lang gebruikt te worden en mee te gaan. Goed ontworpen, is meestal goed geleend. Zo leen ik mijn inspiratie uit het leven, uit zoveel ontwerpen van andere makers en uit toevallige maar diep rakende ontmoetingen. En altijd 'one of' en altijd uniek. Ik gebruik immers nooit een bestaand patroon.

De stiksels met zware naad, volledig handgenaaid. Dat is een bijna meditatieve en heel bewuste manier van werken. Dat ... dat is mijn handtekening, dat is Created by Lenka. Liefde voor leer, respect voor métier.